Google
 
Hasznos tudnivalók
 

Útlevél vagy Személyi?Az Európai Unió tagállamain keresztül történő beutazás esetén, illetve közvetlen Budapest - Korfu repülőgépjárattal való utazásnál magyar állampolgároknak elegendő az érvényes magyar személyi igazolvány. Természetesen érvényes útlevéllel is utazhatunk. Vízum nélkül maximum 90 napot tartózkodhatunk Görögországban és az útlevélnek a visszautazástól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Amennyiben az autóbuszos utazást választjuk (a turista buszok általában Macedónia vagy Bulgária felé mennek), akkor mindenképpen rendelkeznünk kell a fentiekben leírt útlevéllel, mivel kilépünk az Európai Unió területéről! A pontos beutazási szabályokat I T T olvashatjuk.

  

Korfui telefonTelefonálás Magyarországra: 00-36-körzetszám-telefonszám. Célszerű az utcai telefonfülkékből telefonálni, mert ezek a legolcsóbbak! A telefonok telefonkártyával működnek, melyet bármelyik szupermarketben és trafikban megvásárolhatunk. Korfun is használhatók a magyar mobiltelefonok, de indulás előtt feltétlenül érdeklődjünk a  mobiltelefonunk szolgáltatójánál, hogyan használhatjuk telefonunkat külföldön.
 

Megérkezés után át kell állítanunk óráinkat, ugyanis Korfun 1 órával előrébb jár az idő. Ne feledkezzünk el egyéb időmérő eszközeinkről sem!

 

Az üzletek az üdülőhelyeken általában egész nap, késő estig, (főszezonban akár 23.00-ig is) nyitva tartanak. A nagyobb városokban 8.30-14.00-ig, a hét bizonyos napjain délután 17.00-21.00-ig is nyitva vannak. Ünnepnapokon minden üzlet és intézmény zárva tart, kivéve a szupermarketeket és a vendéglátó helyeket. A legtöbb helyen betartják a mediterrán térségre jellemző sziesztát, amely általában 14.00—17.00 –ig tart!

  Korfu

A sziget közbiztonsága nagyon jó, igen ritkák a bűncselekmények! Sajnos azomban nem csak görögök laknak a szigeten, és az ördög sem alszik, így ajánlott figyelni értékesebb tárgyainkra. A hotelekben és a különböző utazási irodákban lehetőség van széfet bérelni, mindössze néhány euróért, amit érdemes igénybe venni. A strandra levitt törölközőt és kevésbé értékes tárgyakat ott lehet hagyni a napozó ágyon, azonban értékesebb tárgyakat ne vigyünk magunkkal a strandra.Korfu  A bevásárlással nem lesz gondunk, hiszen minden üdülőhelyen vannak kisebb-nagyobb szupermarketek, amelyek általában reggel 8 -tól este 22-ig is nyitva tartanak. Ezekben szinte mindent meg lehet vásárolni, amire szükségünk lehet a nyaralás alatt! Amit mindenképpen érdemes beszerezni már első nap, az a palackozott ásványvíz, amiből rengeteg fajta kapható az üzletekben. Nemcsak egészséges, de rendkívül jó ízű és frissítő hatású a nagy melegben! A legtöbb településen találunk pékséget is, amelyekben friss pékárúval és görög ínyencségekkel is találkozhatunk. 

Korfun - mint Görögörszág többi részén is - 220 V-os váltóáram van. A dugaszolóaljzatok az európainak megfelelően kétlyukúak, mint itthon. A sziget több területén a közúti világítás meglehetősen hiányos, ezért hasznos elemlámpát vinni magunkkal, különösen akkor, ha a forgalmasabb utaktól távolabbi apartmanban lakunk.

 

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...