Google
 
Látnivalók a szigeten

 Van néhány hely Korfun, amit feltétlenül nézzünk meg, ha a szigetre látogatunk. Néhány ezek közül közvetlenül is összefonódik magával Korfu történetével és méltán teszi híressé ezt a csodálatos szigetet. Ha szervezett nyaralás keretében látogatunk a szigetre, akkor érdemes ezeket a helyeket csoportosan meglátogatni, valamelyik Utazási Iroda által szervezett program keretén belül, hiszen a legtöbb esetben ezek magyar nyelvű idegenvezetéssel történnek. Így rengeteg hasznos dolgot tudhatunk meg az adott helyről, olykor olyanokat is, melyeket nem találhatunk meg az útikönyvek oldalain. De nézzük akkor meg, hogy mit nem szabad kihagyni...

Ez a csodálatos Ortodox monostor talán a sziget második leghíresebb látnivalója! Az épületegyüttes Paleokastritsa központjában egy dombon áll, ahova egy kiépített aszfalt úton juthatunk fel. Állítólag a legrégebbi monostor a szigeten és a mai napig is szerzetesek lakják, akik itt élnek és alkotnak. A monostor korabeli feljegyzések alapján 1228-ban épült, ám mai formáját csak a 18. században nyerte el. A monostorban megcsodálhatunk egy gazdagon díszített templomocskát, melyet Máriának szenteltek, illetve egy ikonfestő múzeumot is berendeztek, amelyben rengeteg korabeli tárgyat nézhetünk meg. A monostor kertje meseszép virágokkal és növényekkel tarkított, és innen látni az alattunk elterülő  paleokastritsai öblöket és sziklákat is.  Fontos szabály: a monostor területére csak fedett vállakkal és fedett térdel szabad belépni, erre figyeljünk oda! A monostor meglátogatása benne van egy összetett programban, melyet a különböző irodák Nagy Szigeti Körút néven árulnak, és amelyre mindenképpen érdemes elmennünk!

 

                                                   


Az AchilleonKorfutól délre, Benitsestől 5 km-re található Gastouri falu közelében. A palotát az 1870-es években Erzsébet királyné emeltette, állítólag azért, hogy ide menekülhessen a bécsi udvar szorításából és szeretett anyósa, Zsófia főhercegnő elöl. Korfu úgy került az érdeklődése középpontjába, hogy nagy Homérosz-rajongóként végigjárta az Odüsszeia helyszíneit. Az Odüsszeia utolsó helyszíne, ahol Odüsszeusz találkozik Nauszikával, a phaiákok szigete Korfu. A Korfuiak címerében szerepel is a phaiákok hajója, és ők magukat e néptől eredeztetik. A palotát kedvenc hőséről Achilleusról nevezi el. A palota alsó szintjein ma egy emlékkiállítás van berendezve Sissinek és II. Vilmosnak, melyekben korabeli tárgyak és bútorok segítségével mutatják be nekünk, a császári udvarban lakók mindennapi életét. Teremről teremre haladva sok szép tárgyat csodálhatunk meg, majd a palota oldalsó kapuján át jutunk ki a szabadba. Az épület után érdemes végigsétálni a palota híres kertjében, ahol olyan híres szobrokat is láthatunk, mint a győztes Achilleus monumentális szobra, vagy a múzsák oszlopcsarnoka. Mindeközben hatalmas pálmafák és csodálatos virágok vesznek körbe. A palota meglátogatása szintén benne van egy összetett programban, melyet a különböző irodák Nagy Szigeti Körút néven árulnak, és amelyre mindenképpen érdemes elmennünk!

 

                                                     

AqualandKorfu híres látványossága Aqualand, a sziget csúszda parkja. Több, mint 40 különböző csúszda, élménymedence és vízi attrakció várja a kikapcsolódni vágyókat. Aqualandban található a világ harmadik legnagyobb hullám medencéje is, 

melyben két méter magas hullámok tetején hánykolódhatunk, hatalmas felfújt gumigyűrűkben. A park nagyon szépen kialakított és rendezett, rengeteg növény és szépen parkosított terület vár minden idelátogatót. Természetesen a parkban a napágyak és napernyők is birtokba vehetők, ugyanis a napi belépőjegy megvásárlása után, mindent korlátlanul és szabadon használhatunk, amíg bírjuk szusszal! Ha esetleg megéheznénk a nagy lubickolás közben, akkor sincsen baj, hiszen rengeteg étterem, Hot-Dog árus, Gyros sütő, sült krumplis és fagyis vár minket egész nap. A park szolgáltatásai között találunk még széf bérlési lehetőséget, profi élményfotóst, baba játszóteret és még sok-sok érdekes dolgot. Ezt nem lehet kihagyni! A park önfeledt szórakozást kínál minden korosztály számára, 1 éves kortól akár 80 éves korig is! Nézze meg a program teljes leírását is!!!

 

 

Korfu - AngelokastroAngelokasztro vára egy 160 m magas szikla tetején állva őrködik a tenger felett, impozáns külsejével tovább fokozva a vidék fenséges hangulatát. Nevét építtetőjéről Mikhaél Angeloszról, az uralkodóról kapta. Ez volt az Épeiroszi a Bizánci Birodalom szellemében működő despotátus nyugati fellegvára. A csúcsán az Arkangyalok templomát, míg északi részén Szt Kiriaki kápolnáját vehetjük szemügyre. Mielőtt a kastélyt elhagynánk, tekintsük meg a lépcsősoron megközelíthető remetelakot és zarándokhelyet. A vár fala egybesimul a sziklákkal. A lemenő nap fénye nem a szokásos narancsos vörösbe öltözteti a vár falait, hanem furcsa, szinte foszforeszkáló zöld színbe.

 

 

Mon Repos A Kanoni félszigeten található a híres Mon Repos palota, melyet Sir Adam angol kormányzó építtetett és az az angol kormányzók rezidenciájaként szolgált,  késöbb itt töltötték nyaraikat a királyi család tagjai is. A kastély most a Kerkirai önkormányzat tulajdonában van, amely az eredeti hű másaként felújította, és múzeumként működteti. A parkot a messzi Afrikából és Indiából hozatott fák, bokrok és ritka növényzet díszíti, mely sehol máshol nem található meg Görögországban. A kert végében egy ókori templom romjai tárulnak a szemünk elé, amelyről azt mondják hogy Apollóné volt. Az archeológusok szerint itt volt Alkioné híres városa, ahová, Homérosz szerint, Nauszika elhozta a hajótörött Odüsszeuszt hogy megpihenjen a vendégszerető Fajákok között. Ugyancsak itt, a Mon Repos valamelyik szakadékának tövében a monda szerint Midéa és Jászon frigye is megesett. Appollón templomával szemben, a Mennybemenetel dombocskáján van egy régi forrás, ahol a víz egy oroszlán szájából tör elő. Loréntzosz Mávilisz költő szerint, aki ennek a forrásnak a vizéből iszik, az elfelejti hazáját és örökre itt marad korfun.

 

                

 

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...