Google
 
Múzeumok, Kiállítások
 Bár Korfu nem tartozott az ókori Görögországhoz, de ennek ellenére számos múzeumban bukkanhatunk rá a régi korok emlékeire, melyek mind egy dicsőséges, ám régen letűnt korszakra emlékeztetnek minket Érdemes meglátogatni ezeket a múzeumokat és kiállításokat is, melyek közül most néhányat ajánlunk mindenki figyelmébe. A múzeumok és az ókori emlékek általában hétfő kivételével minden nap nyitva vannak, általában8.30-15.00-ig. Természetesen ettől eltérő nyitva tartással is találkozhatunk. A belépőjegyek árai: 1-5 EURO között változnak.

 

A Szent György palota1818-1823 között máltai homokkőből építették, a brit főkormányzó hivatalaként és a Jón Szenátus üléshelyéül szolgált; itt volt a Szent Mihály és Szent György rendek székhelye is. Az 1993-ban helyreállított palota egyike az ebből a korból eredeti állapotban fennmaradt néhány épületnek. 1864-1913 között itt volt a görög királyok nyári rezidenciája is. A palota ma az Ázsiai Múzeumnak és egy könyvtárnak ad otthont. Bár a fogadóhelyiségek csak részben látogathatók, a múzeumi séta során  mégis képet alkothatunk a palota berendezéséről. Az emeleti termek korhű bútorzattal és berendezési tárgyakkal régi pompájában látható. A palotába 3 Euró belépődíjat kell fizetnünk.

A múzeum nyitva tartása:
A múzeum hivatalos weboldala:

 

 

A régészeti múzeum épülete A múzeumban különböző korok leleteit láthatjuk szerte a szigetről. A leghíresebb kiállítási tárgy a Gorgót ábrázoló timpanon. A feltételezések szerint ie. 585–ben készülhetett és Artemisz templomának nyugati falát díszítette, és ez a legrégebbi kőből készült timpanon, amely ilyen szép állapotban megmaradt.
A múzeum további érdekes darabjai, az ie. 500-ból származó, mésztufából készült timpanon töredék, amely Dionüsszosz lakomáját ábrázolja, valamint Menekratész oroszlánja az ie. 7. századból, amely a hagyomány szerint Menekratész síremlékén állt egykor. Természetesen a felsoroltakon kívül rengeteg érdekes kiállítási tárgy található még a múzeumban, ahova tényleg érdemes ellátogatnunk.

A múzeum nyitva tartása: Keddtől—Vasárnapig: 08.30-15.00, Hétfőn zárva!
A múzeum hivatalos weboldala:
www.culture.gr/2/21/211/21108m/e211hm01.html

 

 

A bankjegy múzeum Az egyedülálló múzeum 1981 óta működik Korfun, a Ionian Bank patinás Szent Spiridon téri épületében. Az épületet 2005-ben restaurálták, melynek során szép új neoklasszicista külsőt kapott. A tárlókban megcsodálhatjuk a Ion Állam első, egyik oldalán nyomtatott bankjegyeit, Kapodisztriasz híres pénzét, a főnixet, és szinte az azóta forgalomban volt összes bankjegyet is.

 

 

 


 

A múzeum nyitva tartása:
A múzeum hivatalos weboldala:

 

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...