Google
 
Ételek

 Görögországban különböző étteremfajták léteznek. A pszisztaria, amely a sült húsokat és rostélyosokat kínálja, a taverna húsokra és halételekre specializálódott, az esztiatorio a klasszikus vendéglőket jelenti, ahol egytálételek, mezedesz (falatkák) és különböző sültek szerepelnek és az uzeri, amely különféle halakat és tengeri finomságokat szerepeltet étlapján.
Gyakran előfordul, hogy a felszolgált ételek nem forrón kerülnek asztalunkra. Ennek kulturális okai vannak! A görögök ugyanis úgy tartják, hogy a forró étel ártalmas a szervezetünkre, a másik ok pedig az, hogy a hagyományos görög ételt már reggel a sütőben elkészítik és csak a nap késöbbi időszakában tálalják, újramelegítés nélkül.
A hagyományos görög étterem egyik fő jellegzetessége, hogy bármikor betekintést nyerhetünk az étterem konyhájába, szemügyre véve az ételt még a rendelés elött!

Ételek

A Jón-tenger szigetei (Kerkyra-Korfu, Zakinthos, Lefkada) az olasz és kontinentális európa hatásait ötvözték a saját és szárazföldi görög konyhával. Ennek eredményeképpen jött létre mindazon fennséges finomság, melyet ma egy korfui tavernában tesznek elénk az asztalra. Ha már kellőképpen megéheztünk, akkor nézzünk szét a receptek és leírások között, majd válasszunk egy jó Éttermet valahol a szigeten:

 Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...