Google
 
Beutazási információk
 Görögország az Európai Unió és a Schengeni rendszer tagja, területére a magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be, és ott 90 napot engedély nélkül tartózkodhatnak. A beutazás alkalmával az úti okmány valódiságán, érvényességén kívül mást nem ellenőriznek. Az anyagi fedezet igazolása nem szükséges.
 
Azoknak, akik 90 napnál tovább kívánnak Görögországban tartózkodni, beutazásukat követően, de legkésőbb a tartózkodási jogosultságuk lejárta előtt tartózkodási engedélyért kell folyamodniuk. A tartózkodási engedély iránti kérelem a lakóhelyhez legközelebb eső, erre hatáskörrel rendelkező rendőrkapitányságon nyújtható be.
 
Görögország 2006. május 1-től megnyitotta munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott tagállamok munkavállalói számára. Ettől az időponttól kezdődően a magyar munkavállalók munkavállalási engedély nélkül, a görög állampolgárokkal megegyező módon vállalhatnak munkát az országban. A foglalkoztatás tényét a munkáltatóval közösen előzetesen be kell jelenteni az erre illetékes munkaügyi hatóságnál.
 
A beutazással és a tartózkodással kapcsolatos, naprakész, részletes információért célszerű felkeresni Görögország budapesti nagykövetségét.
 
Egyéb, a kiutázással kapcsolatos információért érdemes ellátogatni a Külügyminisztérium oldalára. http://www.kulugyminiszterium.hu
 

 


Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...