Google
 
Glyfada

Korfu - GlyfadaΓλυφάδα

Glyfada


 Korfuvárostól 13 km-re, Pelekas lábánál északra, a Mirtiotissza öböltől délre terül el Glifada, a homokos strandjáról népszerű hely, melyet ezrével keresnek fel a napimádók.  A sziget egyik leghíresebb fürdőhelyét találjuk itt, vagy ahogy a helyiek nevezik: „Az arany part”. A Glyfada szó jelentése hullámzás, és nem véletlenül kapta ezt a nevet a partszakasz, ugyanis itt mindig hullámzik a tenger.


 

A strand vize sekély és átlátszó, a selymes homok pedig több mint 2 kilométer hosszan biztosít helyet a strandolásra és napozásra. Glyfada a szigetre látogatók kedvenc helye és nagy kiterjedése ellenére néha igen zsúfolt. Közvetlenül a tengerparton találjuk a hatalmas Grand Hotel Glyfada szállodát, melynek környékét vendéglők és idegenforgalmi üzletek teszik teljessé. A strand szépen kiépített, zuhanyzók, napágyak és ernyők, vendéglátó egységek és minden egyéb megtalálható, ami a felhőtlen kikapcsolódáshoz szükséges.

Glyfada, az "aranypart"Glyfada fölött terül el Mirtiotissa, amely a sziget nem hivatalos nudista strandja, és szintén nagy népszerűségnek örvend. Kicsit délebbre, Glyfada alatt találjuk Jaliskari strandját, mely egy sokkal csendesebb, de ugyancsak csodálatos partszakasz.

Az apartmantelepek közvetlenül a strand mögött épültek és a nyaralók minden igényét kielégítik. A sziklák a széltől védik a strandot és kellemes mikroklímát biztosítanak, meg persze gyönyörű kilátást, ha valaki felkapaszkodik rájuk.

 

 

 

Képgaléria

Glyfada hajnalban...

 


 

Érdekli hogyan nyaralhatna itt? Tekintse meg a településhez tartozó utazási ajánlatokat! Kattintson az ajánlatok gombra:

 

Utazási ajánlatok


Szállodák
Grand Hotel Glyfada Hotel****
Apartmannok
Éttermek
Bárok/Pubok
Szórakozóhelyek
Auto/motor kölcsönzők
Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...