Google
 
Kassiopi
Korfu - Kassiopi

Κασσιώπ

Kassiopi

Kassiopi a sziget északkeleti partján fekszik, Korfuvárostól 36 km-re. A város már a római korban is fontos településnek számított. Híres színháza volt, melynek olyan híres vendégei is voltak, mint maga Néró császár! Nevét állítólag Zeusz Kassziosznak szentelt híres templomáról kapta.

 Kassiopiban járva érdemes meglátogatnunk a kikötő fölé magasodó vár romjait is. Az Anjou korban épült erődítmény korának egyik legerősebb vára volt a szigeten.

 

 

Kassiopi 

Kassiopi a sziget egyik legszebb faluja. Egykor Tiberius császár épített nyaralót itt, de Cicero, Marcus Antonius, később Casanova is megfordult a városban, és ha hinni lehet a történetíróknak… itt is megdobogtatta a hölgyek szívét. Kassiopi híres színházában Maga a véres császár, Néró adta elő saját szerzeményeit. A helyi templomnak csodatévő ikonja van, melyről az egyházi krónikák számos történetet jegyeztek fel.

A múlt emlékeként csak az Anjouk jóval később épített erődjének falai maradtak fenn. Az egykor büszke város ma csendes halászfalu. Érintetlenségét már nem a török csapatok, hanem a turisták rohama veszélyezteti. Sziklás partjainál számos hajó süllyedt el, így a kincskereső búvároknak is kedvenc helye.

 

 

 

Képgaléria

Kassiopi

 


 

Érdekli hogyan nyaralhatna itt? Tekintse meg a településhez tartozó utazási ajánlatokat! Kattintson az ajánlatok gombra:

 


Szállodák
Apartmannok
Éttermek
Bárok/Pubok
Szórakozóhelyek
Auto/motor kölcsönzők
Korfuinfo.hu - Minden, amit Korfuról tudni érdemes...